A jelszó: szavazás helyett szerveződj!

Wiliam Shakespearet idézve, “Színház az egész világ”. Nos, a nagy színpadon négyévenként ismétlődik egy tragikomédia, amelyet nem színészek játszanak, hanem rossz ripacsok. Tragédia benne az hogy, ha akarjuk ,ha nem,statisztálnunk kell. Az az is tragédia, hogy mindennek mi fizetjük meg az árát. Egy tönkre ment ország, százezer éhező gyermek, szétdúlt családok ezrei,sok ezer hajléktalan, akik ép csak vegetálnak a lét és a nemlét mezsgyéjén, miközben a tehetséges fiatalok világgá szaladnak, hogy meg tudjanak élni!

Itthon minden eladó! A tőke szabadon áramolhat. (főleg a politikusok zsebébe). Vajon hányan tartanak külföldön titokban százmilliókat amit törvénytelen úton szereztek?Emlékeztek még, hogy  mit ígértek nekünk? Felzárkóztatást, nyugati életszínvonalat,szabadságot. Azt is mondták, hogy majd rendet tesznek az országban, a közbiztonságot megszilárdítják és még munkánk is lesz! Ahogyan az már csak egy polgári (ál)demokráciában szokás, az ígérgetés addig tartott, amíg a választásokon be nem söpörték a hiszékeny és bizakodó honfitársaink szavazatait. Meglepődik még bárki is azon, ha azt írom, hogy a választási győzelmük után jött a fekete leves?

Mi valósult meg? A felzárkóztatásból nem lett semmi ! A életszínvonal folyamatosan csökken. Több munkahely szűnik meg mint ahány keletkezik. Ez a valóság, hiába is próbálják a tényeket kozmetikázni és a statisztikát csiszolgatni. Szabadság? Ugyan már…a hallgatás és a félelem szabadsága az, ami uralkodik a hétköznapokban.

Ebben az országban rendet csak a baloldal teremthet. De hol van a baloldal? Nos, jelenleg nem létezik. Erkölcsileg és ideológiailag is megsemmisült a neoliberalizmus posványában. Bukott karrieristák, felkapaszkodó politikai múmiák próbálják azt hazudni, hogy ők képviselik a baloldali eszmeiséget. A jelenlegi ellenzéki szervezetek azonban sem programjukban, sem módszereikben nem különböznek a jobboldaltól, akik legfeljebb kicsit aljasabbak, kicsit gátlástalanabbak, mint a 2010 előtti időszak hatalmasai.

Most azt várják tőlünk, hogy rájuk szavazzunk, hogy ismét higgyük el népbolondító hazugságaikat! Nem nem és nem!  Persze, hogy szeretném látni Orbán Viktor és korrupt bandájának bukását, de nem szeretném azt látni, hogy 2018-ban ismét kétharmaddal kerüljenek vissza a hatalomba. Miért írom ezt? Azért, hogy emlékeztessem a kedves olvasót arra az egyszerű tényre, hogy a mostani „ellenzéki” szereplők 8 évig tartó „áldásos” tevékenységére mondott már egyszer 2/3-os nemet a nép. Gyurcsány, Bajnai nem tud kivetkőzni a bőréből, csak azt tudják folytatni, amit 2010 előtt is csináltak és aminek tudjuk, hogy mi a vége: Orbán Viktor, a Fidesz totális hatalma van, amit ma is nyögünk.

Azt kérditek, hogy mit csináljunk? Győzzük le Orbán Viktor bandáját egyszer és mindenkorra! Mivel a jelenlegi álbaloldali ellenzék erre képtelen és egy esetleges ellenzéki győzelem után is garantált a Fidesz újbóli hatalomra jutása, azt mondom, hogy váltsuk le előbb őket, az ellenzéket! Ne szavazzatok rájuk nem méltók a bizalmunkra!

Építsünk fel közösen egy új baloldalt, hiteles politikusokkal és olyan hétköznapi emberek részvételével, akik a munka világából, nem pedig az oligarcha üzleti körökből jönnek! Csak ez az új baloldali párt lesz képes leváltani a jobboldalt és visszaadni hitelét a dolgozókat képviselő baloldalnak.
A jelszó: szavazás helyett szerveződj!

Katona Gábor, Népi Front