A gyermekéhezés a rendszer legnagyobb bűne

A miniszterelnök az Országgyűlés tegnapi ülésén – amikor a kabinetet kérdezhetik a képviselők – egy kérdésre válaszolva kijelentette:  az elmúlt 25 évben messze a Fidesz-KDNP-kormány tett a legtöbbet a gyermekszegénység ellen.

Orbán Viktor a válaszában azt is leszögezte:  Magyarország ma egy olyan egyedülálló európai ország, ahol a gyermekek 90 százaléka óvodás korától, azaz hároméves korától naponta négyszer az állam pénzén enni kap, tehát nem éhezhet. Függetlenül a szülei anyagi helyzetétől kap enni. Valóban, a nyomornak nincs pártszíne – ismerte el a kormányfő – de szerinte a megoldásnak igenis vanMíg 2010-ben 28 milliárd forintot fordítottak gyermekétkeztetésre, addig az idei költségvetésben ez az összeg 72 milliárd forint – közölte a miniszterelnök. És míg 2015-ig 92 ezer gyermek kapott ingyenes ellátást, addig idén szeptember 1-jétől 318 ezer.

KEDVES JOCÓ!
De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.

Mig a cukrot szopogatnám,
Új ruhámat mutogatnám,
Dicsekednék fűnek fának,

Mi jó dolga van Attilának. (József Attila)

A gyermekéhezés miatt az összes parlamenti párt, és az összes hazánkban élő főállású politikus felelős! Szégyelljék magukat! A volt szocialista országok közül, valóban hazánk egyedülálló módon kezeli a kiskorúakkal kapcsolatos anyagi és élelelmezésügyi gondokat. Mert kiváló szakemberek  1989-ig szilárd alapokat teremtettek, amire lehetett építeni, majd módszeresen szétrombolni.  Lássunk tisztán: Orbán Viktor nem egyedül felelős azért, ami ebben az országban zajlik. Felelős, de nem egyedül.

Azok is felelősek, akik ma mutogatnak rá, és igyekeznek a maguk hasznára fordítani az egész tragikus helyzetet, különféle parlamenti bohócmutatványokkal kombinálva. Minden eddig kormányon levő pártnak volt bőven ideje, hogy az országot sújtó gyermekszegénységet, lakhatási válságot és számos kapcsolódó problémát megoldjon, de legalábbis részben felszámoljon.

Fogarasi Zsuzsanna