A Népi Front lapja

A Fidesz legyőzhető, de ezért tenni kell!

Valamit tennünk kell. Nem csak nekünk, kommunistáknak, hanem mindenkinek, mindenkinek, akit érdekel a saját és a gyermekei jövője.
Magyarország 28 éve folyamatosan egyre mélyebbre süllyed a saját vezetői által teremtett ingoványba, és napról napra, óráról órára, percről percre csökken annak az esélye, hogy egy élhető országban éljünk, ahol megbecsülik a dolgozót, a nyugdíjast, a fiatalokat.
Soha ennyire rossz helyzetben nem volt még az ország a háborús időket leszámítva. Nő a szegénység, egyre több gyerek éhezik, az egészségügy a csőd felé halad, és folyik az oktatás módszeres szétverése. A kormányzat urizál, és ennek levét mi, a nép isszuk meg.
A nép, akinek állandóan hallatnia kellene a hangját, de hallgatunk. Időnként felvillan ugyan egy apró szalmaláng, de amilyen gyorsan feléledt, olyan hamar ki is alszik.

12039455_1641215896148240_8758926727207765883_n
Minden nap hall az ember valamit, ami minden egészségesen gondolkodó ember zsebében kinyitná azt a bizonyos bicskát. Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart CEU-törvény, ami európai szintű felháborodást váltott ki, a nemzeti konzultáció kormányzati weboldaláról személyes adatokat továbbítottak orosz szerverekre, vagy említhetném akár azt is, hogy a kormány –bár visszavonta olimpiai pályázatát- mégis megépíti az olimpiai létesítményeket. Mindezekre a Fidesz a szokásos, nagyképű stílusban reagált, és egy üzenetük van csupán: hiába tesztek bármit is, mi megtesszük azt, amit meg akarunk tenni.
Orbán nagyra van magával és kormányával, a napokban ezt a kijelentést tette: „Szeretnénk továbbra is Közép-Európa termelési motorja maradni.” Valóban, mocskos, tolvaj gazemberek termelésében, mint amilyen te magad is vagy, Viktor, a kormány többi tagjával együtt, Magyarország tényleg az élen jár.
2010 óta mit ért el a Fidesz? Elérte, hogy Magyarországon nőtt a gyermekéhezés, egyre több a mélyszegénységben élő, nőtt a munkanélküliség. Elérte, hogy Magyarországból egy fasiszta diktatúra váljék, amely vallás, bőrszín és anyagi helyzet alapján ítél meg embereket, és kerítést épít a háborúk és a súlyos szegénység elől menekülők ellen. Elérte, hogy az oktatás soha nem látott mélységekbe zuhanjon, és csak az kerülhet be a tankönyvekbe, amit a diktátor csapata jóváhagy. Elérte, hogy a másként gondolkodóknak –legjobban a kommunistáknak- félniük kelljen a retorzióktól, ha vállalják véleményüket, amely különbözik a Fidesz demagóg, kirekesztő és immorális álláspontjától.
A fentiek ellenére mégis azt mondom: vállalnunk kell véleményünket, nézeteinket minden körülmények között! Tudom, sokan félünk, de gondoljunk arra: ha mi nem tesszük meg, akkor ki fogja megtenni helyettünk? Az első lépések a legnehezebbek, de rajtunk kívül nem fog senki sem lépni, egyedül rajtunk múlik a jövőnk, az, hogy marad-e az urizáló és a nép nyakán élősködő rendszer, avagy sem. Nem elsősorban magunkért kell cselekednünk, hanem azokért, akik számítanak ránk.
Tegyük meg, amit tudunk.

Mészáros Attila

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e

Globalizmus kontra nacionalizmus (A francia elnökválasztás 2017 tanulságai)

A kétpólusú világrendszer megszűnése után kialakult globális kapitalizmus egyik következménye a belpolitikai átrendeződés. Ezt tükrözi a most lezajlott francia elnökválasztás második fordulójának ered
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
Légy szerző!
Légy szerző!