A Népi Front lapja

A Fidesz legyőzhető, de ezért tenni kell!

Valamit tennünk kell. Nem csak nekünk, kommunistáknak, hanem mindenkinek, mindenkinek, akit érdekel a saját és a gyermekei jövője.
Magyarország 28 éve folyamatosan egyre mélyebbre süllyed a saját vezetői által teremtett ingoványba, és napról napra, óráról órára, percről percre csökken annak az esélye, hogy egy élhető országban éljünk, ahol megbecsülik a dolgozót, a nyugdíjast, a fiatalokat.
Soha ennyire rossz helyzetben nem volt még az ország a háborús időket leszámítva. Nő a szegénység, egyre több gyerek éhezik, az egészségügy a csőd felé halad, és folyik az oktatás módszeres szétverése. A kormányzat urizál, és ennek levét mi, a nép isszuk meg.
A nép, akinek állandóan hallatnia kellene a hangját, de hallgatunk. Időnként felvillan ugyan egy apró szalmaláng, de amilyen gyorsan feléledt, olyan hamar ki is alszik.

12039455_1641215896148240_8758926727207765883_n
Minden nap hall az ember valamit, ami minden egészségesen gondolkodó ember zsebében kinyitná azt a bizonyos bicskát. Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart CEU-törvény, ami európai szintű felháborodást váltott ki, a nemzeti konzultáció kormányzati weboldaláról személyes adatokat továbbítottak orosz szerverekre, vagy említhetném akár azt is, hogy a kormány –bár visszavonta olimpiai pályázatát- mégis megépíti az olimpiai létesítményeket. Mindezekre a Fidesz a szokásos, nagyképű stílusban reagált, és egy üzenetük van csupán: hiába tesztek bármit is, mi megtesszük azt, amit meg akarunk tenni.
Orbán nagyra van magával és kormányával, a napokban ezt a kijelentést tette: „Szeretnénk továbbra is Közép-Európa termelési motorja maradni.” Valóban, mocskos, tolvaj gazemberek termelésében, mint amilyen te magad is vagy, Viktor, a kormány többi tagjával együtt, Magyarország tényleg az élen jár.
2010 óta mit ért el a Fidesz? Elérte, hogy Magyarországon nőtt a gyermekéhezés, egyre több a mélyszegénységben élő, nőtt a munkanélküliség. Elérte, hogy Magyarországból egy fasiszta diktatúra váljék, amely vallás, bőrszín és anyagi helyzet alapján ítél meg embereket, és kerítést épít a háborúk és a súlyos szegénység elől menekülők ellen. Elérte, hogy az oktatás soha nem látott mélységekbe zuhanjon, és csak az kerülhet be a tankönyvekbe, amit a diktátor csapata jóváhagy. Elérte, hogy a másként gondolkodóknak –legjobban a kommunistáknak- félniük kelljen a retorzióktól, ha vállalják véleményüket, amely különbözik a Fidesz demagóg, kirekesztő és immorális álláspontjától.
A fentiek ellenére mégis azt mondom: vállalnunk kell véleményünket, nézeteinket minden körülmények között! Tudom, sokan félünk, de gondoljunk arra: ha mi nem tesszük meg, akkor ki fogja megtenni helyettünk? Az első lépések a legnehezebbek, de rajtunk kívül nem fog senki sem lépni, egyedül rajtunk múlik a jövőnk, az, hogy marad-e az urizáló és a nép nyakán élősködő rendszer, avagy sem. Nem elsősorban magunkért kell cselekednünk, hanem azokért, akik számítanak ránk.
Tegyük meg, amit tudunk.

Mészáros Attila

TI ÍRTÁTOK

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Szeptember 11: A chilei tragédia

Szeptember 11: A chilei tragédia

Immár tizenhárom éve szeptember 11-e táján rendszeresek a terrorizmus elleni háborúról, a
1956 igazi arca - gondolj a Köztársaság térre!

1956 igazi arca - gondolj a Köztársaság térre!

Ötvenhat vérzivataros őszére emlékezünk,katonáink,rendőreink hősiességére, azok hősiességére akik becsülettel híven esküjükhöz szembeszálltak
No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
Légy szerző!
Légy szerző!