A Népi Front lapja

A Fidesz legyőzhető, de ezért tenni kell!

Valamit tennünk kell. Nem csak nekünk, kommunistáknak, hanem mindenkinek, mindenkinek, akit érdekel a saját és a gyermekei jövője.
Magyarország 28 éve folyamatosan egyre mélyebbre süllyed a saját vezetői által teremtett ingoványba, és napról napra, óráról órára, percről percre csökken annak az esélye, hogy egy élhető országban éljünk, ahol megbecsülik a dolgozót, a nyugdíjast, a fiatalokat.
Soha ennyire rossz helyzetben nem volt még az ország a háborús időket leszámítva. Nő a szegénység, egyre több gyerek éhezik, az egészségügy a csőd felé halad, és folyik az oktatás módszeres szétverése. A kormányzat urizál, és ennek levét mi, a nép isszuk meg.
A nép, akinek állandóan hallatnia kellene a hangját, de hallgatunk. Időnként felvillan ugyan egy apró szalmaláng, de amilyen gyorsan feléledt, olyan hamar ki is alszik.

12039455_1641215896148240_8758926727207765883_n
Minden nap hall az ember valamit, ami minden egészségesen gondolkodó ember zsebében kinyitná azt a bizonyos bicskát. Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart CEU-törvény, ami európai szintű felháborodást váltott ki, a nemzeti konzultáció kormányzati weboldaláról személyes adatokat továbbítottak orosz szerverekre, vagy említhetném akár azt is, hogy a kormány –bár visszavonta olimpiai pályázatát- mégis megépíti az olimpiai létesítményeket. Mindezekre a Fidesz a szokásos, nagyképű stílusban reagált, és egy üzenetük van csupán: hiába tesztek bármit is, mi megtesszük azt, amit meg akarunk tenni.
Orbán nagyra van magával és kormányával, a napokban ezt a kijelentést tette: „Szeretnénk továbbra is Közép-Európa termelési motorja maradni.” Valóban, mocskos, tolvaj gazemberek termelésében, mint amilyen te magad is vagy, Viktor, a kormány többi tagjával együtt, Magyarország tényleg az élen jár.
2010 óta mit ért el a Fidesz? Elérte, hogy Magyarországon nőtt a gyermekéhezés, egyre több a mélyszegénységben élő, nőtt a munkanélküliség. Elérte, hogy Magyarországból egy fasiszta diktatúra váljék, amely vallás, bőrszín és anyagi helyzet alapján ítél meg embereket, és kerítést épít a háborúk és a súlyos szegénység elől menekülők ellen. Elérte, hogy az oktatás soha nem látott mélységekbe zuhanjon, és csak az kerülhet be a tankönyvekbe, amit a diktátor csapata jóváhagy. Elérte, hogy a másként gondolkodóknak –legjobban a kommunistáknak- félniük kelljen a retorzióktól, ha vállalják véleményüket, amely különbözik a Fidesz demagóg, kirekesztő és immorális álláspontjától.
A fentiek ellenére mégis azt mondom: vállalnunk kell véleményünket, nézeteinket minden körülmények között! Tudom, sokan félünk, de gondoljunk arra: ha mi nem tesszük meg, akkor ki fogja megtenni helyettünk? Az első lépések a legnehezebbek, de rajtunk kívül nem fog senki sem lépni, egyedül rajtunk múlik a jövőnk, az, hogy marad-e az urizáló és a nép nyakán élősködő rendszer, avagy sem. Nem elsősorban magunkért kell cselekednünk, hanem azokért, akik számítanak ránk.
Tegyük meg, amit tudunk.

Mészáros Attila

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

Aki még nem vette volna észre Magyarországon – és nem haszonélvezője a
Légy szerző!
Légy szerző!