A fasizmus felett aratott győzelem 70. évfordulóját ünnepelte a Népi Front

eger-majus9-12015 május 9-én volt 70 éve annak, hogy véget ért a második világháború, az antifasiszta szövetségesek legyőzték Hitler náci Németországát. A jeles évforduló alkalmából a Népi Front egész napos politikai akciót hajtott végre. Délelőtt a párt tagjai Eger város két pontját terjesztették a Front röpiratait, majd pártunk vetetői a tagok részvételével kihelyezett elnökségi ülést tartott az egri pártközpontban. A napot a Grőber urnatemetőben rendezett ünnepség zárta, amelyen a Népi Front egri sejtje, országos elnöksége, tovább Nógrád megyei szimpatizánsokon, az Egri Orosz Nyelvi Klub tagjai és vezetése, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Heves megyei elnöksége, közösen emlékezett a fasizmus fölött aratott győzelem 70. évfordulójára. E felsorolt szervezetek elhelyezték a megemlékezés virágait és beszédet tartottak, verset szavaltak a szovjet hősök síremlékénél.

eger-majus9-2Emlékeztünk, az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó erők a fasizmus, maga a gonosz ellen. Arra emlékeztünk, és emlékeztettünk, melyet ma sokan feledtetni igyekeznek, hogy Szovjetunió népei megmentették mind hazánkat, mind pedig az egész emberiséget a pusztulástól. Azokra a hősökre, kik százezrével adták életüket népeink szabadságáért, boldogabb életéért.

De egyben a napjainkban sok aggodalomra okot adó realitásokra is figyelmeztettünk. Arra, hogy 70 év elteltével ismét jelei mutatkoznak a fasizmus feltámadásának. Az ukrajnai példa, a NATO agressziója az Orosz Föderációval szemben, mind intő jelek. Intő jelei annak hogy ha nem elég éber a társadalom, a közvélemény, akkor gyorsan képesek regenerálódni az ordas ideológiák, előbújik a fenevad rejtekéből, melyet 70 évvel ezőtt is csak gigászi áldozatok árán volt lehetséges visszaverni.

Népi Front

 

eger-majus9-5eger-majus9-6