A Népi Front lapja

A fasiszta Ukrajna börtönében, avagy szabadságot Kondratyenkonak!

Vaszilij Ivanovics Kondratyenko politikai foglyot,  immár gyakorlatilag két éve tartják előzetes letartóztatásban az ogyesszai vizsgálati fogda épületében.

Vaszilij Ivanovics Kondratyenko

Vaszilij Ivanovics Kondratyenko

Vaszilij Kondratyenko az „Antimajdan” aktivistája. Még Kijevben bekapcsolódott a kijevi fasiszta juntával szembeni ellenállásba. Aktívan kivette részét minden ogyesszai, a Kulikovo Pólje téren történt eseményből, illetve közvetlen részese volt a 2014. május 2-i eseményeknek. Szintén ez év Május 28-án az ukrán állambiztonsági erők munkatársai elfogták, embertelen kínzásoknak, bántalmazásoknak vetették alá. Őrizetbe vételekor súlyos fejsérüléseket szenvedett.  Azóta egészen napjainkig,Hideg és nyirkos helyiségben tartják fogva, aminek következtében komoly egészségügyi problémái keletkeztek – állandó, erős fejfájással, meghűléses, illetve vírusos megbetegedésekkel.

Neje a mindössze 20 esztendős Nagyezsda, mindeközben a Donyecki fronton fegyverrel harcol a nyugat által támogatott kijevi fasiszták ellen. Emellett pedig folyamatosan küzd férjéért is, akinek megsegítésére több közösségi portálon (Facebook, V kontakte) hozott létre támogatói csoportokat ügyének előmozdítása érdekében, ahol bárkinek van lehetősége anyagilag támogatni a fiatal pár küzdelmét.

A befolyó összegeket orvosságok (fájdalomcsillapítók, influenza-ellenes és egyéb gyógyszerek), valamint, látogatások alkalmával eljuttatandó élelmiszerek, stb.  beszerzésére fordítják. Az adományozók eddigi segítségnyújtása nélkül gyakorlatilag Kondratenko mára már halott volna, s a jövőre nézve sem volna semmi reménye.

A befolyó összegek kiadásáról szóló beszámolókat rendszeresen megjelentetik  a csoportok aktivitásáról szóló hírek, illetve viták közé legyen szó föntebb               említett bármelyik közösségi portálról.

Csoport(ok) címe a „VKontaktye” lapján:

http://vk.com/club110200186

A Facebook-on:    https://www.facebook.com/groups/1677571819191080/?fref=ts

Pénzügyi segítségnyújtáshoz szükséges adatok:

Az Orosz Szberbank számlaszáma:

6390 0263 9006 5064 46

Név:
Смирнова Арина Александровна (Smirnova Arina Alexandrovna)

Vagy használható a „Yandex tárca”

410012650042124

Emellett Pénzügyi segítség nyújtható még a Western Union-on keresztül történő átutalással is:

Az átutaláshoz szükséges adatok:
Név: Прокипчук Надежда Владимировна  (Prokipchuk Nadezhda Vladimirovna)
Telefon: +380664035043
Megye : Ростовская область (Rostovskaya oblast)
Az átutalás megtörténtét követően szükséges még közölni az átutalt összeget, illetve az átutalási kódszámot, az alábbi telefonszámokon: +380664035043, vagy  +380935269791

A pénzügyi támogatásokat a facebook ill. Vknontakte csoportok főszerkesztője kapja meg, akitől az átadandó összegeket  közvetlenül Kondratyenko politikai fogoly megsegítésére fordítják  – a felhasználásról szóló beszámolók, illetve a vásárlást tanúsító csekkek rendszeres közzététele mellett.

Kondratyenko felesége, Nagyezsda (baloldalon)

Kondratyenko felesége, Nagyezsda (baloldalon)

“Köszönjük mindenkinek, aki már eddig is segített nekünk! Bármilyen segítség számunkra nagyon fontos! E nehéz időkben, Önökön kívül, senkitől sem várhatok reményt!” – Szólnak hozzánk Nagyezsda szavai, hozzánk magyar kommunistákhoz, s egyáltalán minden jó érzésű magyar és európai emberhez egyaránt!

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!