A DK tiltakozik, az MSZMP támogatja a Nagy Imre-szobor eltávolítását

Budapesten a Vértanúk terén áll az egykori miniszterelnök, Nagy Imre szobra. Mivel a teret nemsokára átalakítják, a kormány úgy döntött, hogy más helyet keresnek a szobornak. A Gyurcsány Ferenc pártja petíciót indít annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, az MSZMP viszont üdvözölte a döntést és egyenesen a szobor megsemmisítését követeli.

“A DK szerint az 1956-os forradalom és a hősök megcsúfolása lenne, ha a Kossuth téri Forradalom lángja 2012-es “eltávolíttatása” után Nagy Imre szobra is eltűnne a Parlament közeléből. “Orbán Viktor arra készül, hogy végképp eltörölje a magyarok forradalmi múltját és elvigye a szobrot”

Az MSZMP viszont úgy véli, hogy semmire keresnivalója a Nagy Imre szobrának Budapest szívében, és máshol sem.

A Magyar Szocialista Munkáspárt 1993-ban alakult, jelenleg törvényen kívül működő párt.

“Az 1956-os események során Nagy Imre volt az, aki eltűrte, hogy a börtönből kiszabadult rablógyilkosok és köztörvényes bűnözők ártatlan emberek vérét ontsák a főváros utcáin. Ő volt az, aki passzívan szemlélete, ahogy a csőcselék bestiális módon legyilkolta és megkínozta a Köztársaság téri pártbizottságban dolgozó alkalmazottakat, és ő volt az, aki hazaárulást követett el, amikor nyílt katonai beavatkozásra szólította fel amerikai csapatokat a szocialista rendszer megdöntése érdekében” – írja az MSZMP

“Nagy Imre nem csak az 1956-os ellenforradalom ideje alatt, hanem Szovjetunióbeli tartózkodása során is közrejátszott az emigrációban élő magyar kommunisták feljelentésében és kivégzésében. Követeljük, hogy Nagy Imre szobrát semmisítsék meg és tegyenek így az országszerte több milliárd forintnyi közpénzből kreált 56-os emlékművekkel is.” – áll a párt közleményében.