A Népi Front lapja

A diákok lázadása lemondásra kényszerítette a paraguayi oktatási minisztert

Csütörtökön lemondott a paraguayi oktatási miniszter, aki ezzel engedett a diákok nyomásának, akik az előző két napban több mint száz középiskolát foglaltak el.

A mozgósított középiskolai diákok két nap alatt elérték a céljukat, miután beváltották azon fenyegetésüket, hogy oktatási intézményeket szállnak meg, amennyiben Marta Lafuente miniszter nem mond le 48 órán belül.

Camila Benítez diákvezető szerint a miniszter többször is kudarcot vallott az oktatással kapcsolatos problémák megoldásában.

A diákok által elfoglalt középiskolák száma meghaladta a százat, amikor végül más diákszervezetek is csatlakoztak a Nemzeti Diákszervezet (ONE) felhívásához.

A diákok azt követelték, hogy a miniszter mondjon le, mivel az elmúlt hónapokban számos korrupciós ügyben derült ki az érintettsége.

A diákvezetők elmondták, hogy az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor szerdán egy egész fal dőlt le a Nuestra Señora de Asunción Középiskolában. Hírek szerint a balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

Még áprilisban az ország kongresszusa jóváhagyta, hogy hivatalos vizsgálatot indítsanak a miniszter ellen, amiért az állítólag túlárazott vizes palackokat vásárolt a minisztérium étkezdéje számára.

A miniszter azzal indokolta a lépést, hogy vendégül kellett látnia a Nemzetközi Diákértékelési Programtól (PISA) érkező külföldi látogatókat. Az ügy addig fajult, hogy Horacio Cartes elnök végül arra utasította Lafuentét, hogy ne vegye igényben a vendéglátási szolgáltatásokat.

Lafuente először nem volt hajlandó lemondani, amivel az elnök is egyetértett. Cartest magát is több pénzmosási üggyel hozták összefüggésbe, és hivatalba lépése előtt az Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatala (DEA) is nyomozott ellene.

Forrás: teleSUR, Fordította: Latin-Amerika Társaság

Vegyünk róluk példát!

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
No thumbnail available

Valahol Európában, újra és újra...

Isten tudja, hányszor láttam a filmet. Fájt mindig, hogyne fájt volna, de
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
Légy szerző!
Légy szerző!