A Népi Front lapja

A diákok lázadása lemondásra kényszerítette a paraguayi oktatási minisztert

Csütörtökön lemondott a paraguayi oktatási miniszter, aki ezzel engedett a diákok nyomásának, akik az előző két napban több mint száz középiskolát foglaltak el.

A mozgósított középiskolai diákok két nap alatt elérték a céljukat, miután beváltották azon fenyegetésüket, hogy oktatási intézményeket szállnak meg, amennyiben Marta Lafuente miniszter nem mond le 48 órán belül.

Camila Benítez diákvezető szerint a miniszter többször is kudarcot vallott az oktatással kapcsolatos problémák megoldásában.

A diákok által elfoglalt középiskolák száma meghaladta a százat, amikor végül más diákszervezetek is csatlakoztak a Nemzeti Diákszervezet (ONE) felhívásához.

A diákok azt követelték, hogy a miniszter mondjon le, mivel az elmúlt hónapokban számos korrupciós ügyben derült ki az érintettsége.

A diákvezetők elmondták, hogy az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor szerdán egy egész fal dőlt le a Nuestra Señora de Asunción Középiskolában. Hírek szerint a balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

Még áprilisban az ország kongresszusa jóváhagyta, hogy hivatalos vizsgálatot indítsanak a miniszter ellen, amiért az állítólag túlárazott vizes palackokat vásárolt a minisztérium étkezdéje számára.

A miniszter azzal indokolta a lépést, hogy vendégül kellett látnia a Nemzetközi Diákértékelési Programtól (PISA) érkező külföldi látogatókat. Az ügy addig fajult, hogy Horacio Cartes elnök végül arra utasította Lafuentét, hogy ne vegye igényben a vendéglátási szolgáltatásokat.

Lafuente először nem volt hajlandó lemondani, amivel az elnök is egyetértett. Cartest magát is több pénzmosási üggyel hozták összefüggésbe, és hivatalba lépése előtt az Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatala (DEA) is nyomozott ellene.

Forrás: teleSUR, Fordította: Latin-Amerika Társaság

Vegyünk róluk példát!

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Légy szerző!
Légy szerző!