A Népi Front lapja

A Baloldali Jövő Fórum a vasárnapi munkáról

A Baloldali Jövő Fórum 3+1 javaslata a Vasárnapi Boltnyitásról!
A kereskedelmi dolgozókért, és a vásárlókért!

A Baloldali Jövő Fórum üdvözli a vasárnapi boltzár eltörlését.

Felháborítónak tartjuk a pártok egymásra mutogatását, illetve hogy a kormányzat politikai hasznot akar ebből húzni. Elfogadhatatlannak tartjuk a 2015. március 15-e előtti állapotok „visszatérését”. 100%-os vasárnapi pótlékot, a jelenlegi 50%-os pótlék helyett! A vasárnapi munka legyen megfizetve.

2 Kötelező vasárnapi pihenőt! A Munka Törvénykönyve szerint a dolgozónak egy  hónapban 1 kötelező vasárnapi pihenőt kell adni. Mi a családok miatt 2 kötelező vasárnapot javasolunk.

Maximálisan 6 nap egybefüggő munkahetet! A dolgozó két pihenő nap közti munkahete a jelenlegi maximális 8 helyett 6 napra kell csökkenteni. Sajnos 2015 előtt a kereskedelem dolgozói gyakran 7-8 napokat dolgoztak. Ezt mi elfogadhatatlannak tartjuk.

A munkáltatók folytassák a bértárgyalásokat a szakszervezetekkel! A munkavállalók sajnos sok helyen még a minimálbért sem kapják meg. A vasárnapi boltzár eltörlésétől függetlenül igenis béremelést kell kapniuk!

Javaslatunkat szeretnénk, ha a szakmai szervezetek és a kormányzat figyelembe venné. Ennek megfelelően módosítanák a törvényeket!

Baloldali Jövő Fórum

A kormány kitolt a dolgozókkal, mikor bezárta a boltokat, kitolt és megalázta a dolgozókat, mikor kinyitotta a boltokat. Bábunak, sakkfiguráknak nézi a kereskedelmi alkalmazottakat. Játszik velük. De meddig? Nem az a baj, hogy kinyílnak a boltok, hanem az, hogy megnyirbálták a dolgozók jogait példátlan módon Európában. Azt ígérték, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel. Nem tették. A 100 százalékos pótlékot 50 százalékra csökkentették. A vadkapitalista kínai modellt követik.

 

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!