Szolidaritást a lengyel marxistákkal!

A lengyel reakciós kormány újabb próbálkozásokat tesz a demokratikus sokszínűség és a szólásszabadság felszámolására. Először “csak” a törvényesen bejegyzett Lengyel Kommunista Pártot idézték bíróság elé az ideológia népszerűsítésért, pár napja az elnyomás már elérte a “Władza Rad” kommunista weboldal szerkesztőit is és a rendőrség egy marxista tudományos konferenciát is lerohant.

Április 30-án a rendőrség behatolt a “Władza Rad” egyik szerkesztőjének lakásába és lefoglalta a telefonját és a notebookját két merevlemezzel együtt. Tették ezt annak ellenére, hogy a kommunizmus népszerűsítése nem ütközik törvénybe Lengyelországban és így a rendőrség jogtalanul járt el.

Az események hátterében többek közt a lengyel belügyminiszter “neokommunista fenyegetésről” szóló boszorkányüldözése áll. A lengyel állami tévén rendszeresen futnak adások “Karl Marx gyilkos ideológiájáról” és a kormány mindent elkövet a baloldali ellenzék háttérbe szorítása érdekében, miközben a nemzeti radikális tábor fasiszta tüntetői szabadon, rendőri védelem alatt demonstrálhatnak.

A Władza Rad szerkesztősége szolidaritást kér a világ szocialista, kommunista szervezeteitől – a Népi Front pedig támogatja ezt. A nacionalista kormányok tombolását meg kell fékezni, a demokratikus törvények védelme mindannyiunk közös érdeke!

Szolidaritást a lengyel elvtársakkal, egyenlő jogokat és szólásszabadságot a Marxista szervezeteknek!

Népi Front

A Władza Rad szerkesztőségének felhívása az alábbi linken olvasható:
http://www.1917.net.pl/node/23078