A Népi Front lapja

50 millióért vettek egy dalt 1956-os himnusznak

Desmond Child amerikai zeneszerző,  ütötte össze a dalt, és   Egy szabad országért címet adta az együgyű kis éneknek. 1956-os himnuszáról a minap azt írta a Népszabadság, hogy  a refrénje erősen emlékeztet Miley Cyrus Wrecking Ball című slágerének refrénjére.  Child semmiképpen sem inspirálódhatott az énekesnő számából, helyesbít a lap – az Egy szabad országért ugyanis jóval hamarabb született annál, a zeneszerző egy 2007-es művét hasznosította újra.  Mint a pet palackot. Gyorsabb is, olcsóbb is, és hatalmasat lehet vele kaszálni. Nem hülye ez a jenki! Tán még a mindenható Soros György pénzmágussal is konzultált az ügyről. Megéri-e ezért a kis aprópénzért “kopizni” egyet, előkeresni az almáriumból egy 9 esztendős darabot? Tudja, hogy Orbánék a zemberek mamáját is odaadnák egy kis fényezésért. Olyan az nekik, mint az üdvösség, az a másvilági üdvösség.

A kis kornyikálás másolata Desmond Child 2007-es In The Steps of Champions című dalának. A művész tehát nem új dalt írt, hanem korábbi zeneművét hasznosította újra, és elénekeltette a sztárelőadókkal, akikből rengeteg van, tehát volt miből meríteni.  Mindezért 50 milliót fizetett neki a magyar állam. Volt miből, mert van pénz bőven.

Hívtak egy  lusta amcsit, hogy csináljon 56-os himnuszt a tehetséges magyar embereknek. Bartók! Kodály! Elborzadva nézik  a totális hülyülést.

„Child abszolút megérdemli a magyar állampolgárságot, tökéletesen vágja, hogy mennek itt a dolgok.” Látjuk!  Így mennek a dolgok, kutyául bizony!

“Ha az államfő úgy akarja, bárki lehet magyar állampolgár.

Desmond Child az állampolgársági esküt februárban tette le Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet előtt. Kedvezményes honosításra 2010 óta van lehetőség. Elég, ha a kérelmező „felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyarországi származását”. Csakhogy az állampolgársági törvény szerint van még egy feltétel: a magyarnyelv-tudás. Child korábbi nyilatkozatai szerint nemigen beszél magyarul. Ügyét vélhetőleg nem az általános – például a környező államokban élő magyar nemzetiségek eseté­ben követett – szabályok alapján intézték. A köztársasági elnök – a belügyminiszter előterjesztésére – felmentést adhat a honosítás csaknem minden feltétele alól, ha az állampolgárság megadásához Magyarországnak fontos érdeke fűződik. Két kizáró ok van csak: büntetett előélet, illetve a közbiztonság és a nemzetbiztonság veszélyeztetése.  A nyelvismeret hiánya nem. Ez nem rendkívüli: 2010 óta több mint 250 főt honosítottak „államérdekből”. A tudományos, kulturális és sportélet jelentős szereplői számíthatnak különleges elbánásra, de humanitárius szempont is szóba jöhet.” (L. K.)

Ezzel szemben, a valóságban mi van?

Ha nem történik jelentős változás, az év végére megint elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása. A tartozáshalmozás üteme egészen elrémisztő, az egészségügy havi szinten 3-4 milliárdos hiányt halmoz fel. A baj mértékét jelzi, hogy az összes állami intézmény tartozásának háromnegyede az egészségügyben keletkezik – a Magyar Államkincstár adatai alapján ez van!  Gyomorforgató!

Figyeljünk oda a tényekre, és ne tátsuk a szánkat.

FO

 

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Légy szerző!
Légy szerző!