A Népi Front lapja

Az ember arca – újévi gondolatok

A szeretet és a vidámság ünnepe után elérkezett az új esztendő.

Ünneprontó már nem lehetek a hétköznapok szürkeségében, abban a permanens lázban, ami akaratlanul is rabságban tart bennünket, dolgozó embereket. Akár tetszik, akár nem, megírom az igazat, legalábbis, amit én igaznak gondolok.

Egyáltalán nem úgy látom az egymást követő karácsonyokat, mintha megszelidülne az emberiség. Inkább azt, hogy a magukat kereszténynek tartó országok bezárják kapuikat  a muszlim és nem muszlim menekültek előtt, akiket éppen az USA és Európa átkos” demokráciát “terjesztő háborúi sodortak az útra, akik a művelt nyugat bombázásai miatt kénytelenek elhagyni otthonaikat. Ez most a világ legnagyobb problémája és ennek ürügyén próbálja a tőkés világhatalom korlátozni az emberek szabadságjogait, beletaposva a méltóságukbaKéptalálat a következőre: „kézfogás”

 

Aztán látom az ételosztásokat a rendszer legszegényebb áldozatainak. Ők holnap is éhesek lesznek és fázni fognak, de attól tartok, hogy holnaptól már tövénytelen lesz a babgulyás, és kevesebb az éjszakai melegedő. A rendszer, a szemét rendszer, amiben élünk nem a dolgok megoldását keresi, hanem az elfedést, az elhallgatást, márpedig, ameddig a tőkések adnak munkát, nem várhatod sorsod lényeges jobbrafordulását. Mikor nincsenek menekültek a Keletiben, akkor  a hatalmasok találnak másik ellenséget, akit üldözni, gyűlölni kell. Na igen, a keresztény hatalmasok, akik annyira kenetteljesen beszélnek a szeretetről!
És Téged a hétköznapi embert a társadra uszítanak. Mondd! Odateszed az arcod a testvéred arca mellé, akit arculcsaptak, megaláztak?
Mondd, megtagadod-e testvéred, akit kirúgtak a munkahelyéről, akit megrágalmaztak, akiről hazudtak? Félsz, igaz? Ha fenyegetnek, jobban fogsz félni. Az egész játék arról szól, hogy bábfigura légy.
Törlöd a facebookról, mert kellemetlen, ha a főnököd meglátja?Kapcsolódó kép
Na látjátok, barátaim! Ezekben az apró, szürke kis hétköznapi cselekedetekben van a mi emberségünk elásva. Nem kell véres zászlót lengetni! Nem kell jelszavakat harsogni! Nem szükséges piros szaloncukrokat  adni egymásnak.
Mert nem léteznek világmegváltó cselekedetek, csak mindennapi emberség.
Tudjátok mi az? Kézfogás, vajaskenyér, őszinte szó, igaz barátság, önzetlenséget súroló szerelem, aggodalom, biztatás, bátorság, egy jó porral oltó és megbocsájtás.
Apróságokért !
Boldog Új Esztendőt Jó Emberek!
Fogarasi Zsuzsanna, Népi Front

 

 

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Légy szerző!
Légy szerző!