A Népi Front lapja

Migráns vagyok. Semmi több.

“A Földközi-tengeren át vezet a menekülés útja a háború elől, az állomások: Szíria, Törökország, Görögország. Csak éppen az irány fordított, mint napjainkban.

1943 őszén a német megszállók elől menekülő görögök szálltak tengerre nagyjából ott, ahol ezekben az években a szíriaiak érnek partot. Sokuk számára éppen az az Aleppó volt az első tranzitállomás, amely ma romokban hever.”

Én is migráns vagyok.Képtalálat a következőre: „körmendi menekülttábor hideg”

Engem így hívjatok ezután: büdös migráns, kecskehajtó, terrorista. Nevezzetek  úgy, ahogyan azokat bélyegzitek, akiket elüldöznek az otthonaikból.
Tessék! Lehet gyűlölni, belém lehet rúgni tiszta erőből, el lehet ütni luxusautóval(amiből nektek sok van!), Dunába lehet lőni, vagy amit akartok!
Most én beszélek, azok helyett, akiknek nincsen hangjuk.
“A fagypont alatti hőmérséklet ellenére sátrakban szállásolják el őket, és fafűtáéses kályhákkal látták el őket, amelyek édeskeveset jelentenek a farkasordító hidegben.
Mivel folyamatosan táplálni kell a tüzet, és csak közvertlenül a kályha mellett van meleg, ezért aludni sem tudtak az éjszaka folyamán.” – írja a Migszol.
Miért a mi pénzünkből? -kérdezték tőlem néhányan, remegve tárgyaik, ruhákkal megtömött szekrényeik homályából.
Miért? Kinek a pénzéből vadásznak békés afgán parasztokra? Akkor miért nem kiabáltatok, amikor a NATO és az USA háborúkat indított az arab országok ellen?
Az önzésetek  megakadályozott abban, hogy észrevegyétek a valóságot. Miért nem kiabáltatok akkor, amikor ártatlan muszlim kisfiúkat kínozott halálra a CIA?
Miért nem kiabáltatok, amikor embereket aláztak meg titkos börtönökben? Mert a sötétebb bőrszínt viselők nem a ti fajtátok?
Mikor nem voltak menekültek, akkor a hajléktalanokat kellett gyűlölni, a sztrájkoló munkásokat kellett gyűlölni, a nyugdíjasokat kellett gyűlölni, a tüntető diákokat kellett gyűlölni.
Vegyétek észre végre, hogy ez játék! Aljas gazemberek játszanak velünk.
Nekünk nem a menekültek az ellenségeink, hanem az imperializmus.
Fogarasi Zsuzsanna, Népi FrontKéptalálat a következőre: „migránsok”

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Légy szerző!
Légy szerző!