A Népi Front lapja

Szabadon engedték Stanislav Pirosik, kommunista politikai foglyot Szlovákiában

2016. november 17-én egy politikai demonstrációról hurcolta el a szlovák rendőrség gestapós módszerekkel a VZDOR Ellenállás-Munkáspárt fiatal elnökét.

Az események igazolják azt a folyamatot, ami az utóbbi 4-5 eszendőben beindult Európában. Megjelenetek az új kommunista pártok, makulátlan múlttal rendelkező vezetőkkel.Képtalálat a következőre: „vzdor”

Egyikük sem vádolható azzal, hogy a szocializmus nevében bűnöket követett volna  el,  éppen a szocializmus ellenében.  Azzal sem, hogy elárulták volna a munkásmozgalmat 1989-ben. Nem mi játszottuk át a nép tulajdonát a kizsákmányolóknak.
Sem a VZDOR, sem a Népi Front, sem a moldáviai ifjúkommunisták nem haszonélvezői egyik tőkés csoportnak sem.
A szlovák tőkés hatalom felismerte, hogy a VZDOR, függetlenül attól, hogy kis párt, veszélyt jelent a kapitalizmusra, mert őszinte, mert igazat mond a múltról és a jelenről, mert a jövőbe tekint. S ilyenkor  mellékessé válik minden más. Azzal vádolták meg, hogy megzavarta a rendezvényt, amit ő maga szervezett.
A VZDOR terjeszkedik Szlovákiában és bátran szembeszáll a tőkés kizsákmányolással, az elnyomással, az idegengyűlölettel, a soviniszta propagandával.
Meg akarták félemlíteni az ifjú kommunista csapatot, de nem sikerült. Amint a Frontoldalon közzétett videón is látható a fasisztoid rendőrség támadása haragot váltott ki, és senki sem ment el a helyszínről. Az elvtársak hangot adtak a véleményüknek.
Szlovákia kommunistái kiálltak az elnök mellett.
A Népi Front szolidaritását fejezte ki Stanislav Pirosik elvtárs és a VZDOR iránt.  Maszlov Péter elvtárs folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szlovák kommunistákkal, erőt öntött a Pirosik család tagjaiba és tájékoztatta a pártunk elnökségét.
A VZDOR elnöke  köszöni a szolidaritást, és folytatja forradalmi harcát a kapitalizmus ellen.

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Így váltunk kapitalista roncstársadalommá - értékek, elvek akkor és most

1981-ben születtem. Nem sok emlékem van a szocializmusról. Sokáig nem is érdekelt,
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
Légy szerző!
Légy szerző!