A Népi Front lapja

Szabadon engedték Stanislav Pirosik, kommunista politikai foglyot Szlovákiában

2016. november 17-én egy politikai demonstrációról hurcolta el a szlovák rendőrség gestapós módszerekkel a VZDOR Ellenállás-Munkáspárt fiatal elnökét.

Az események igazolják azt a folyamatot, ami az utóbbi 4-5 eszendőben beindult Európában. Megjelenetek az új kommunista pártok, makulátlan múlttal rendelkező vezetőkkel.Képtalálat a következőre: „vzdor”

Egyikük sem vádolható azzal, hogy a szocializmus nevében bűnöket követett volna  el,  éppen a szocializmus ellenében.  Azzal sem, hogy elárulták volna a munkásmozgalmat 1989-ben. Nem mi játszottuk át a nép tulajdonát a kizsákmányolóknak.
Sem a VZDOR, sem a Népi Front, sem a moldáviai ifjúkommunisták nem haszonélvezői egyik tőkés csoportnak sem.
A szlovák tőkés hatalom felismerte, hogy a VZDOR, függetlenül attól, hogy kis párt, veszélyt jelent a kapitalizmusra, mert őszinte, mert igazat mond a múltról és a jelenről, mert a jövőbe tekint. S ilyenkor  mellékessé válik minden más. Azzal vádolták meg, hogy megzavarta a rendezvényt, amit ő maga szervezett.
A VZDOR terjeszkedik Szlovákiában és bátran szembeszáll a tőkés kizsákmányolással, az elnyomással, az idegengyűlölettel, a soviniszta propagandával.
Meg akarták félemlíteni az ifjú kommunista csapatot, de nem sikerült. Amint a Frontoldalon közzétett videón is látható a fasisztoid rendőrség támadása haragot váltott ki, és senki sem ment el a helyszínről. Az elvtársak hangot adtak a véleményüknek.
Szlovákia kommunistái kiálltak az elnök mellett.
A Népi Front szolidaritását fejezte ki Stanislav Pirosik elvtárs és a VZDOR iránt.  Maszlov Péter elvtárs folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szlovák kommunistákkal, erőt öntött a Pirosik család tagjaiba és tájékoztatta a pártunk elnökségét.
A VZDOR elnöke  köszöni a szolidaritást, és folytatja forradalmi harcát a kapitalizmus ellen.

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Szeptember 11: A chilei tragédia

Szeptember 11: A chilei tragédia

Immár tizenhárom éve szeptember 11-e táján rendszeresek a terrorizmus elleni háborúról, a
Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
Légy szerző!
Légy szerző!