A Népi Front lapja

Szabadon engedték Stanislav Pirosik, kommunista politikai foglyot Szlovákiában

2016. november 17-én egy politikai demonstrációról hurcolta el a szlovák rendőrség gestapós módszerekkel a VZDOR Ellenállás-Munkáspárt fiatal elnökét.

Az események igazolják azt a folyamatot, ami az utóbbi 4-5 eszendőben beindult Európában. Megjelenetek az új kommunista pártok, makulátlan múlttal rendelkező vezetőkkel.Képtalálat a következőre: „vzdor”

Egyikük sem vádolható azzal, hogy a szocializmus nevében bűnöket követett volna  el,  éppen a szocializmus ellenében.  Azzal sem, hogy elárulták volna a munkásmozgalmat 1989-ben. Nem mi játszottuk át a nép tulajdonát a kizsákmányolóknak.
Sem a VZDOR, sem a Népi Front, sem a moldáviai ifjúkommunisták nem haszonélvezői egyik tőkés csoportnak sem.
A szlovák tőkés hatalom felismerte, hogy a VZDOR, függetlenül attól, hogy kis párt, veszélyt jelent a kapitalizmusra, mert őszinte, mert igazat mond a múltról és a jelenről, mert a jövőbe tekint. S ilyenkor  mellékessé válik minden más. Azzal vádolták meg, hogy megzavarta a rendezvényt, amit ő maga szervezett.
A VZDOR terjeszkedik Szlovákiában és bátran szembeszáll a tőkés kizsákmányolással, az elnyomással, az idegengyűlölettel, a soviniszta propagandával.
Meg akarták félemlíteni az ifjú kommunista csapatot, de nem sikerült. Amint a Frontoldalon közzétett videón is látható a fasisztoid rendőrség támadása haragot váltott ki, és senki sem ment el a helyszínről. Az elvtársak hangot adtak a véleményüknek.
Szlovákia kommunistái kiálltak az elnök mellett.
A Népi Front szolidaritását fejezte ki Stanislav Pirosik elvtárs és a VZDOR iránt.  Maszlov Péter elvtárs folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szlovák kommunistákkal, erőt öntött a Pirosik család tagjaiba és tájékoztatta a pártunk elnökségét.
A VZDOR elnöke  köszöni a szolidaritást, és folytatja forradalmi harcát a kapitalizmus ellen.

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!