A Népi Front lapja

November 7 nem emlékezés, hanem harc!

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom először adott hitet a nemzetközi proletariátusnak és megmutatta a győzelem fegyverét!

A Vörös Október forradalmi láng, és nem bokréta, nem piros kis nyakkendő, amin mosolyogni kell a 21. században, és nem  kedves kis megemlékezés 60-70 évvel ezelőtti ruhákban.

November 7-e nem  egy szimpla ünnepség virágokkal, amelyen kedves bácsikák és nénikék részt vesznek, esetleg elviszik a dolgokról mit sem sejtő unokáikat és az otthonmaradók megnézik kényelmes foteleikből a youtube-n. Esetleg vitatkoznak egy jót a közösségi portálok valamelyikén kiengedve azt a kis gőzt, és megmutatva milyen jó is okosnak lenni… Kedves barátaim: NEM! A szépség kevés. A  háborúk veteránjai sem ezt várják tőlünk, hanem jóval többet.
Felejtsük el az agyat tompító, hagyományokat, amelyek  a rendszerváltás óta váltak divattá.
Olyan félelmetesek legyünk, mint a kurdok a NATO-tag Törökországban! A Értől az Óceánig! Mi, kizsákmányolt dolgozók többen vagyunk, mint a kapitalisták. Fogjunk össze! Nem az álbaloldali pártokkal és bohócokkal, hanem az emberekkel. De ehhez tudás kell!  Tanuljunk!
“Marx tanításával most ugyanaz történik, ami nemegyszer előfordult a történelemben a forradalmi gondolkodóknak és az elnyomott osztályok által vívott szabadságharc vezéreinek tanításaival. A nagy forradalmároknak, amíg éltek, az elnyomó osztályok állandó üldözéssel fizettek, tanításaikat a legvadabb dühvel, a legtajtékzóbb gyűlölettel, a legféktelenebb hazugság- és rágalomhadjárattal fogadták. Haláluk után megkísérlik ártalmatlan szentképekké változtatni, úgyszólván szentté avatni őket, nevüket az elnyomott osztályok vigasztalására és elkábítására bizonyos dicsőséggel övezik, s ugyanakkor forradalmi tanításuk tartalmát  kiherélik, kicsorbítják forradalmi élét, elsekélyesítik.” – Lenin írja az Állam és forradalom című művénel I. fejezetében.
Ma sincs másként. Változtassunk rajta! Eljött az idő, hogy az aluszékony, ásítozó oroszlán vicsorogni kezdjen.
“Miért nem félnek az elnyomók ma is a kommunistáktól? Van rá válasz! ” – Cseh Miklós, a Népi Front elnöke.
“Boldog  November  7.-t Mindenkinek! Egy szép nap az évben: 99 éve új korszak kezdődött. Az éjszaka sötétsége után az Auróra vörös kakasa jelezte  az Új Hajnal eljövetelét!” – Maszlov Péter, Népi Front.
Fogarasi Zsuzsanna
Képtalálat a következőre: „trockij”

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Légy szerző!
Légy szerző!