Lépjünk ki!

Két év alatt ötödével nőttek a magyar védelmi kiadások, ami Szijjártó Péter külügyminiszter szerint azt jelenti, Magyarország jól teljesít ezen a téren. A varsói NATO-csúcson tartózkodó  Szijjártó arról is beszélt, szegény hazánkban jövőre megalakul a NATO egyik előretolt irányítási egysége.

 Magyarország kifejezetten jól teljesít a védelmi költségek terén, ezek a 2014-es newporti NATO-csúcstalálkozó óta 20 százalékkal növekedtek, ami a negyedik legnagyobb költségnövelést jelentett a tagállamok között – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter “rendkívüli jelentőségűnek” minősítette a varsói csúcstalálkozót, mivel az itt hozandó döntések révén megerősítik a szövetség “védelmi képességeit”, ezen belül a keleti szárnyat.A miniszter kilátásba helyezte, hogy a newporti csúcs döntéseinek alapján létrejövő gyorsreagálású erők keretében Magyarországon jövőre megalakul az egyik előretolt irányítási egység (NATO Force Integration Units – NFIU) a 8 kelet-európai elem közül. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az NFIU létesítése nem jár csapatállomásoztatással, hanem parancsnoki pontról van szó, ahol Magyarország esetében 40 NATO-tiszt – ebből 20 magyar – fog szolgálatot teljesíteni. Magyarországi hangsúlyosan célponttá válik!

Kérdés, hogy mikor növelik 20 százalékkal a dolgozók bérét?

Kérdés, hogy mikor növelik 20 százalékkal a kórházak fejlesztésére szánt pénzt? Mikor hadurak?

Lépjünk ki ebből a borzasztó társaságból!