Népi Front a Kossuth téren

A   Népi Front kis csapata Katona Gábor alelnök vezetésével vett részt az egészségügyi dolgozók és tanárok július elsején este-éjszaka rendezett demonstrációján.
Miért? Azért, mert “a kommunistáknak mindenüvé be kell menniük, ahol munkások vannak.” 1922-ben írja ezt Hirossik János, a KMP alapító tagja, az első Központi Bizottság tagja. Ma azt mondjuk, hogy a Népi Frontnak mindenhol ott kell lenni, ahol a dolgozó emberek vannak. Ez a dolgunk! – mondja Vörös Gyula, Komárom-Esztergom megyei sejttitkár.

A “Beteg az ország, gyógyítsuk meg!” mottóval tartott tüntetést a Sándor Mária ápolónő vezette Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság hirdette meg a Semmelweis-napra, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napjára.

„Amikor meghallottam Balog miniszter úr szavait, elkezdtem visszakeresni a hírekben, hányszor jelentették már be idén azt a béremelést, aminek addig semmi nyoma a fizetési papírokon. Felturbózott kommunikációról van szó csupán, hogy mindenki boldog legyen: az egészségügyisek és a betegek egyaránt.”- mondta már korábban is Sándor Mária, a fekete ruhás nővér. Igen, ez a lényeg!

Az ilyen tüntetéseken, meg tüntetések mellett megjelennek mindenféle emberek. Jobboldali agymenések, liberális agymenések. Mi azért vagyunk ott, hogy meghallgassuk, ismereteket szerezzünk, és elmondjuk az igazat.
Az jó, hogy a fekete ruhások és kockás ingesek együtt voltak. “Egyszer-másszor győznek a munkások, de csak ideig-óráig. Harcaik tulajdonképpeni eredménye nem a közvetlen siker, hanem a munkások egyre szélesebben terjedő egyesülése.”  -írja a Kommunista Kiáltvány. Az egyesülés elkezdődött!
A Tanítanék mozgalom képviseletében négyen szólaltak fel: Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Törley Katalin, valamint Sulyok Blanka. Közös beszédükben ironikusan kifiguráztak egy Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjút, amelyben a politikus minősítette a kormány munkáját.
Nem szabad megengedni, hogy jobboldali vagy álbaloldali érdekek mentén mozogjanak a dolgozók tiltakozó akciói – hangsúlyozta lapunknak Katona Gábor.
Tudósítónktól