3.1 milliárdot költenek arra, hogy Felcsúton fűthetők legyenek az edzőpályák, közben csak idén 119 ember fagyott halálra

Felcsút a fideszes rablóuralom szimbólumává vált. Megtestesíti mindazt, ami Orbán Viktor kormányát leginkább jellemzi: gátlástalan korrupciót, a közpénzek eszeveszett pazarlását, gigantikus és teljesen felesleges építkezéseket, cinizmust, a dolgozó emberek lenézését, szociális érzéketlenséget, mérhetetlen önzőséget, a Horthy-világ urizálását.

Sajtóértesülések szerint Felcsúton 3.1 milliárd forintot költenek egy olyan kazánházra, amely majd a Puskás Akadémia új edzőpályáinak talaját fogja fűteni. A 3.1 milliárd forintból 2.55 milliárd forint úgynevezett tao-támogatás. Eddig a Puskás Akadémia több, mint 11 milliárd forintnyi tao-támogatásban részesült.

Eközben a Magyar Szociális Fórum tájékoztatása szerint tavaly ősz óta 119-re emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma. Többen közül saját fűtetlen lakásukban fagytak halálra. A kormány nem reagált a Magyar Szociális Fórum levelére, amelyben a szervezet kezdeményezte, hogy rendkívüli kormányülés foglalkozzon a tömeges méretű fagyhalállal.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem számít az emberélet, annál inkább a foci és fideszes vezetők hóbortjait szolgáló luxusberuházások.

felcsut-ck-76