1956 után a facebookon

A szombathelyi kuplunggyár egyik dolgozója  a facebookon kezdett panaszkodni munkahelyére, ezért állását is elveszítette.

 Arra panaszkodott bejegyzésében, hogy a cégnél dolgozók túl vannak terhelve, és az egész szombatot át kellett aludnia, hogy a vasárnapi műszakra össze tudja szedni magát. “Jó lenne, ha embernek néznének minket is és nem gépnek. Előbb utóbb elfogy az energia, a türelem és a jóindulat. Még több relatíve használható dolgozót fog így elveszíteni a cég. Jó irányba halad vajon a szekér?”
A felmondásról szóló dokumentumban a munkáltató azzal indokolja a döntést, hogy a poszt „a munkáltató jó hírnevét sértő kijelentéseket” tartalmazott, valamint „a közlemény és az általa kiváltott kommentek alkalmasak a munkaáltató lejáratására, a munkahelyi légkör befolyásolására” – írja a Nyugat.hu.Képtalálat a következőre: „1956”
Azt hitte, hogy minden igaz, amit a rendszerváltás óta harsognak a népnyúzó politikusok. Azt hitte, hogy itt a magyar emberek piszok nagy demokráciában élnek. Hát nem! 1956 után 60 esztendővel vastagon párolog a szólásszabadság, majd köddé válik.  Aztán nehogy még abba a hibába essen valaki, hogy 1956, meg az a sok plakátember, meg tank… a szabadságért?  Szabad csak az, akinek megengedik, vagy megengedheti magának, mert éppen van elég pénze. Ott a képen pedig Neked, magyar dolgozó, a nagy tátongó, kikerekített  lyuk jutott! A szabadság pedig azé, aki elég gazdag hozzá!
Ferencz Tibor