175 millió forintot lövünk az égbe augusztus 20-án

Az államalapítás ünnepének rendezvényeiért felelős Hungarofest Nonprofit Kft. által lefolytatott közbeszerzési eljáráson a NUVU Kft. lett a nyertes. A cég – amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte – nettó 175 millió 600 ezer forintból valósítja meg az augusztus 20-i tűzijátékot.

A Dunán idén három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz, ezt támogatja a Lánchídról indított 29 kilövés – mondta Leskovics Éva, a NUVU Kft. képviselője, vezető pirotechnikus. Szerinte a Lánchíd és a Margit híd közötti szakasz mind a látvány, mind a biztonság szempontjából kielégítő. A félórás tűzijátékot az ipar legmodernebb programjával tervezik meg. A rakéták európai uniós közbeszerzésűek és gyártmányúak. Szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható.

Mindez történik egy olyan országban, ahol 4 millió ember él nyomorban és a kórházakban nincs folyékony szappan. Augusztus 20-a az egyik legszebb nemzeti ünnepünk, illik méltó módon megemlékezni az államalapításra. Az igazi hazaszeretet azonban nem a külsőségekben és pláne nem a rongyrázásra elköltött milliókban mutatkozik meg. A hazafiság valahol ott kezdődik, hogy nem hagyunk egyetlen honfitársunkat sem éhezni és kizsákmányolnia 21. század Magyarországán. Messze vagyunk ettől.